Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z łososia z szaszłykami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Rybę umyj, pokrój w kostkę i zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Całość dokładnie zmiksuj. Do wywaru warzywno-rybnego dodaj masło, sok wyciśnięty z cytryny, sól oraz pieprz do smaku. Gotuj jeszcze chwilę.
Następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Mleko, mąkę, jajko i szczyptę soli dokładnie połącz.
Usmaż 5 naleśników. Odłóż do wystudzenia. Na każdy naleśnik połóż cienki kawałek wędzonego łososia. Ciasto zwiń i włóż do lodówki, żeby łatwiej się kroiło. Gdy się schłodzi, każdy naleśnik pokrój na 2,5 centymetrowe kawałki i ponadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, posyp koperkiem i włóż szaszłyki.Źródło: Na żywo