Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z patisona z grzankami"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2200
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2200
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Patisony obierz ze skóry, usuń pestki i miękki miąższ, patisony pokrój w drobną kostkę (możesz je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
Marchewkę i pietruszkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Masło stop w garnku, włóż warzywa, smaż kilka minut, mieszając. Wlej rosół, zamieszaj, gotuj 25-30 minut.
Zupę zmiksuj. Przypraw do smaku, zagotuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Krem podawaj z grzankami, posypany posiekanym koperkiem.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie