Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 40
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 40
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Por oczyść i potnij w talarki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, a następnie podsmaż przygotowane warzywa. Zalej je wywarem. Dodaj sok z cytryny, wsyp przyprawy i gotuj całość ok. 25 minut.
Wyjmij z zupy liść laurowy i zmiksuj ją przy pomocy blendera. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut. Odstaw krem, aby chwilę przestygł i dodaj do niego surowe, rozbełtane żółtko. Wymieszaj.
Kromki chleba tostowego podsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wykrój foremką serduszka i podawaj z zupie jako grzanki.Źródło: Telemax