Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z porów, brukselki i groszku"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Składniki
Warzywa obierz, umyj, pokrój na kawałki. Włoszczyznę wrzuć do 1,5 l wrzątku. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i masło. Gotuj 20 min. Dodaj ziemniaki, brukselkę, sól, pieprz. Gotuj 20 minut. Kilka brukselek wyjmij z wywaru.
Białe części porów pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć por, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Wrzuć do zupy, chwilę gotuj. Pod koniec gotowania do pojemnika ze śmietaną wlej kilka łyżek zupy, wymieszaj. Wlej do zupy, zagotuj. Zupę zdejmij z ognia, ostudź, zmiksuj blenderem.
Gotowy krem wlej do miseczek. Na wierzchu ułóż brukselkę, kilka plastrów marchewki i zielony groszek.
Czas: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień