Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z porów i ziemniaków"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Składniki
Rozgrzej olej w dużym garnku. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek. Smaż 3-4 minuty na małym ogniu.
Umyj i obierz pozostałe warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, pory i łodygi selera w krążki. Wrzuć do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem, dodaj tymianek, zalej bulionem i wodą. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, 20-30 minut.
Zdejmij zupę z ognia, po czym dokładnie zmiksuj. Dodaj jogurt i podgrzej (nie gotuj). Przypraw solą i pieprzem.
Plasterki szynki porwij na małe kawałki. Jeżeli wolisz chrupiącą posypkę, króciutko podpraż je na suchej patelni. Na talerzach posyp zupę kawałkami szynki i posiekaną natką pietruszki.
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 280 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia