Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z zielonego groszku"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Cebulę posiekać, groszek przebrać. Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać groszek. Wlać gorący wywar i gotować do miękkości. Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito albo zmiksować na gładko.
Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować, doprawić solą, pieprzem i bazylią (można suszoną, ale lepiej świeżą, porwaną na drobne kawałeczki). Zaprawić mąką przesmażoną z masłem.
Przed podaniem udekorować śmietaną i pozostawionymi ziarnkami groszku.Źródło: Twoje Imperium