Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowe risotto ze smażonym kurczakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Roszponkę opłucz, dobrze osusz, pokrój na kawałki. Pomidory umyj, potnij na połówki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż dalej, aż ziarenka staną się szkliste. Potem wlej przecier. Gotuj na małym płomieniu 15–20 minut. Podczas gotowania porcjami dolewaj bulion.
Filety opłucz, osusz, przypraw solą, pieprzem i papryką. Smaż 10 minut na łyżce oleju. Risotto wymieszaj z pokrojoną roszponką oraz pomidorami. Gotuj jeszcze 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia wymieszaj z masłem i parmezanem. Podawaj z usmażonymi filetami z kurczaka. Udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj