Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowy barszczyk z fetą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Buraczki umyj, każdy osobno zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 oC. Piecz ok. 70 minut.
Po ok. 40 minutach owiń w folię jabłka, dołóż do buraczków. Gdy buraczki i jabłka będą już miękkie, wyjmij je, odwiń z folii. Buraczki obierz z łupinek, pokrój na kawałeczki.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj buraczki i jabłka. Zalej bulionem.
Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień, gotuj razem jeszcze ok. 5 minut. Pod koniec przypraw solą, cukrem oraz majerankiem. Barszczyk zmiksuj na gładko. Przelej do miseczek lub talerzy. Posyp pokruszoną fetą.Źródło: Naj