Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki na ostro z ryżem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 161
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1286
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 161
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1286
Składniki
? Ryż ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu.
Zamrożone krewetki przelej wrzątkiem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną ostrą papryczkę. Po chwili zbierz warzywa łyżką, a do tłuszczu wrzuć drobno pokrojoną paprykę wraz z selerem naciowym.
Kilka minut później dodaj lekko osolone krewetki (bez pancerzy). Smaż je około 3 minuty na dużym ogniu.
Pod koniec wrzuć ponownie czosnek z chili. Posyp całość sezamem, dodaj miód, sos sojowy i dokładnie wymieszaj z ryżem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax