Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne podróże na talerzu
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Składniki
Małże i krewetki myjemy oraz oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy poszatkowany imbir, czosnek, szalotkę, pastę curry oraz chili. Następnie dodajemy pokrojony drobno koper włoski i krewetki, obsmażając je z każdej strony, aż zmienią kolor.
Następnie wrzucamy małże, suszoną kolendrę, zmiażdżoną trawę cytrynową i mleko kokosowe. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy oraz sosem rybnym. Przykrywamy i dusimy do otwarcia małży. Na koniec skrapiamy całość sokiem z limonki. Posypujemy poszatkowanym świeżym chili, listkami kolendry oraz koprem włoskim.