Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie w niecałe 15 minut. Dla kogoś kto lubi owoce morza i lekko ostrawy smak!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Składniki
Nastaw lekko osoloną wodę i zagotuj makaron wedle wskazówce na opakowaniu.
Krewetki muszę być rozmrożone. Przepukaj je pod bieżącą wodą. Osuszacz ręcznikiem papierowym. Przesyp do dużej miski. Przygotuj sok z cytryny, zalej nim krewetki, chwilę namocz pomieszaj. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Gdy patelnia bedzie rozgarzana wylej cytrynę z krewetek, krewetki daj na patelnię dolej do krewetek sos słodko-pikantny smaż około 3-5 minut (nie dużej!) inaczej krewetki będą twarde. Życzę Smacznego!! * Ja na 4 osoby wyspałam pół opakowania krewetek ( w opakowaniu było ich od 300-500 sztuk) wszystkim starczyło i smakowało. Można dać więcej albo mniej, zależy od upodobań i smaków!