Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dla niejadków - czyli krokieciki z warzywami i ketchup z owoców
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Z mąki, wody gazowanej,jajek, mleka i oleju usmażyc placki naleśnikowe. Na każdy z placków nakładac trochę startego sera żółtego, na to pół cienkie parówki, łyżeczkę kukurydzy konserwowej, posypujemy szczypiorkiem i całośc polewamy ketchupem. Zwijamy jak krokiety, maczamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać ocet i przyprawy i smażyć 20-25 min. Usmażone krokiety podawac z takim ketchupem. Gorący, można również nakładac do słoików, aby miec na później:)