Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokieciki z łososiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia.
Ciasto francuskie rozłóż, podziel na 6 kwadratów. Orzechy włoskie posiekaj. Ser feta rozdrobnij, utrzyj z orzechami.
Na każdym kawałku ciasta ułóż plasterek łososia, posmaruj pastą serową. Brzegi podnieś do góry, zlep, formując koperty. Na górze zepnij wykałaczką.
Koperty ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz ok. 20 minut. Krokiety są smaczne na ciepło i na zimno.
Można podać do nich np. sos jogurtowo-chrzanowy: 200 ml jogurtu wymieszaj z łyżką chrzanu i szczyptą pieprzu, chłodź 15 minut.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie