Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe i syte krokieciki.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Naleśniki zrobiłam z dwóch litrów mleka, ciasta ma być dużo, ponieważ naleśników powinno być również sporo. Mięso dusimy pod przykryciem z przyprawami, dodajemy usmażoną cebulę. Następnie mielimy. Farsz z mięsa zawijamy w naleśniki. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy.
Pieczarki i cebulę pokroić na plasterki, dodać przyprawy i dusić aż puszczą wodę. Zagęścić mąką rozprowadzoną w odrobinie wody i śmietanie.