Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety naleśnikowe z wędzoną makrelą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: wszystkie wymieszaj na gładką masę, dodając szczyptę soli. Około pół szklanki ciasta odłóż, z reszty usmaż naleśniki na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
Nadzienie: makrelę obierz ze skóry i ości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do ryby, wyrób, dodając śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na naleśnikach, złóż w trójkąty. Namocz w odłożonym cieście naleśnikowym, obtocz w bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie