Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z farszem orientalnym"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 124
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 124
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
na naleśniki mieszam i odstawiam na 1/2 godz. Odlewam 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania). Z pozostałego smażę naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika smaruję patelnię olejem).
Piersi kroję w kosteczkę, smażę na niewielkiej ilości oleju. Dodaję mrożonkę i przyprawy. Smażę, aż zmięknie, studzę. Farsz nakładam na naleśniki, zawijam je, panieruję w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażę z każdej strony na gorącym tłuszczu.
80 min • Porcja 145 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie