Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy krokiety. Ale, żeby nie było nudno kombinuje z dodatkami i praktycznie za każdym razem są one inne. Oczywiście nie zapominam o tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, zwłaszcza że suszonych grzybów mam pod dostatkiem. Bo z kapustą i własnie suszonymi grzybami są najlepsze.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
NADZIENIE : W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, włożyć woreczek z ryżem i gotować według zaleceń. Po ugotowaniu odsączyć, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. W szerokim rondlu rozgrzać trochę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i chwilę smażyć. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i dalej smażyć a następnie dodać kurki. Całość smażyć chwilę, dodać przyprawy, ryż i posiekany seler, wymieszać farsz i lekko przestudzić. Na koniec dodać starty żółty ser i ponownie wymieszać farsz.
NALEŚNIKI : Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut a potem nalewać łyżka wazową porcje ciasta na gorącą patelnię i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron. Usmażone układać jeden na drugim na talerzu.
WYKONANIE : Na naleśniki kłaść porcje nadzienia, składać lub zawijać w krokiety. Następnie każdy krokiet zanurzać w rozmąconym z odrobiną soli jajku, panierować w tartej bułce i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z każdej strony. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na gorąco.