Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana po mięsnych daniach.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
Najpierw przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno natkę pietruszki, a czosnek możemy pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę i pokrojony czosnek, po chwili dodajemy pieczarki, mieszamy i doprawiamy solą, podsmażamy dopóki nie odparuje woda z pieczarek. Kroimy drobno kapustę kiszoną i wraz z posiekaną wcześniej natką dodajemy do pieczarek, chwile jeszcze podsmażamy i wszystko zalewamy bulionem, wrzucając liście laurowe i ziele angielskie. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu jakieś 30-40 minut. Następnie studzimy.
Międzyczasie smażymy naleśniki. W niewielkim garnku lub misce mieszamy ze sobą jajko, mąkę, mleko, sól. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy wystudzony farsz. Boki naleśnika składamy do środka a następnie zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron.