Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety z kaszą i pieczarkami"
Składniki
ciasta miksujemy. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy 15 naleśników.
Kasze gotujemy oddzielnie na sypko. Cebule siekamy i smażymy na złoto na łyżce oleju. Obrane, umyte pieczarki kroimy. Wrzucamy do rondla z łyżką masła, lekko solimy, dusimy do miękkości.
Kasze mieszamy z cebulą i pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, na koniec wbijamy surowe jajko. Mieszamy.
Farszem smarujemy naleśniki, boki zakładamy do środka, zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajkach rozmieszanych z mlekiem, a potem w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z surówkami, sosami lub jako dodatek do czerwonego barszczu.Źródło: Rewia