Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z mięsem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Mleko przelać do garnka, wbić jajko, dodać łyżkę oleju i szczyptę soli. Miksując, dosypywać powoli przesianą mąkę. Ciasto powinno być dość rzadkie (łatwo spływać z łyżki). Można użyć samego mleka lub mleka połączonego z wodą mineralną.
Cebule obrać, posiekać. Pieczarki starannie oczyścić, drobno pokroić. Rozgrzać olej, zeszklić cebulkę, dodać pieczarki, sól, pieprz i odparować. Dołożyć mięso, wymieszać i całość przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić.
Na patelnię wlać nieco oleju i smażyć naleśniki. Gdy wszystkie będą gotowe, nakładać farsz (powinien być raczej suchy) i zwijać krokiety. Każdy zanurzać w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.Źródło: Twoje Imperium