Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem chciałbym zaprosić wszystkich do spróbowania krokietów. To tak popularne danie, że bez żadnego ryzyka można stwierdzić, że właściwie każdy kiedyś je jadł, a i robić, też robiło już wielu... Ja tym razem chciałbym namówić wszystkich do przygotowania krokietów mięsnych z pieczarkami, zapiekanych w sosie śmietanowo-koperkowym. Niby krokiet to klasyka kulinarna, o której wiadomo wszystko, ale jak zwykle to dodatki i sposób finalnego przygotowania decydują o tym, że coś znanego potrafi zaskoczyć smakiem! Czy tak będzie i tym razem? Zapraszam was do przekonania się o tym samodzielnie je wykonując, według mojego przepisu, którego szczegóły i kolejność postępowania znajdziecie w zamieszczonym linku. Smacznego.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Mięso mielimy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z mięsem dusimy na rozgrzanym oleju, uprzednio oprószając solą, by pieczarki puściły wodę. Odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy starty ser, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Na każdy z płatów ciasta układamy po dwie łyżki farszu, zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z mąką i koperkiem, dokładnie rozrabiamy, zalewamy krokiety i zapiekamy 25 min. w 180°C