Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety zawsze pojawiają się u nas na świątecznym stole. Najlepiej smakują z barszczem.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na pół godziny aby odpoczęło. Ważne aby nie mieszać go w międzyczasie. Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso mielimy. Pieczarki kroimy w plasterki lub mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy mięso i smażymy aż mięso straci surowość. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą, mieszamy, chwilkę podsmażamy i przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu smażymy pieczarki. Usmażone przekładamy do miski z mięsem. Ugotowaną kapustę odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Gotową kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do miski. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy je w tradycyjne krokiety. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy nasze krokiety na patelni z obu stron do zrumienienia bułki tartej.Podajemy z barszczem czerwonym do picia. Smacznego!