Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z moim ulubionym farszem pieczarkowym, można farsze modyfikować według swoich uznań i ulubionych smaków.Polecam.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 520
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15031
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 520
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15031
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 91
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie farszu: Wymyte oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem aż puszczą sok. Cebulę doprawiamy pieprzami i solą i dodajemy do duszących się pieczarek. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek. Jeżeli cebula i pieczarki będą już miękkie dodajemy paprykę i majeranek, mieszamy i bez przykrycia na większym ogniu redukujemy wytworzone soki z cebuli i pieczarek. Gdy farsz nie będzie wodnisty kończymy smażenie. Studzimy.
Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu.
Zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!