Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie krokiety z takim nadzieniem mają bardziej wyrazisty smak niż z krokiety z mięsem, nie podaję przepisu na naleśniki, ponieważ każdy ma swój sprawdzony przepis, mogę jedynie poradzić, że na 1, taki cienki naleśnik do krokieta potrzeba ok 1,5 łyżki mąki,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
1.umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebule także pokroić w kostkę, na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, polic i popierzyć, 2. kapustę ugotować, pokroić drobniej, podsmażyć na łyżce masła, 3. kapustę połączyć z pieczarkami, 4. farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć krokiety, 5. rozbić jajka, posolić i lekko popieprzyć, krokiety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać na ciepło, najlepiej z czerwonym barszczem