Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Szynkę drobniutko pokroic. Cebulę obrac i posiekac. Kaszkę ugotowac w 1 szklance osolonej wody (ok. 5 minut). Przestudzic ją i wymieszac z pokrojonymi składnikami. Do masy dodac jajko i musztardę, doprawic solą i pieprzem, wyrobic. Formowac krokiety, obtoczyc w kaszce kukurydzianej i pozostawic na około godzinkę żeby przeschły. Po tym czasie maczac w roztrzepanych jajkach, obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano.
Można podawac z sosem pomidorowym oraz ulubioną surówką.
Przepis pochodzi z książeczki "Lubię gotowac - Kolacje na ciepło".