Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krokiety z zielonym nadzieniem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i solą. Mleko miksuję z jajkami i stopniowo dodaję mąkę. Gdy powstanie gładkie, lejące ciasto, odstawiam je na 15 minut.
Jarmuż myję i wycinam grube części liści. Obgotowuję go w gorącej wodzie, dokładnie odcedzam i kroję na wąskie paski. Cebulę kroję w małą kosteczkę i delikatnie rumienię na oleju. Dokładam jarmuż i podsmażam kolejne 5 minut, mieszając i doprawiając do smaku. Zostawiam do ostygnięcia.
Smażę naleśniki na odrobinie oleju. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 6 dużych naleśników. Nie muszą być bardzo cienkie. Na każdy kładę najpierw plaster szynki, potem część farszu, a na koniec plasterek sera. Zwijam naleśniki na kształt krokieta (tak przygotowane można odłożyć w zamkniętym naczyniu i usmażyć je później). Krokiety panieruję w jajku i bułce, smażę na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane z obu stron.Źródło: Tina