Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety ziemniaczane z dorszem i serem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody, gotuj około 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź, rozdrobnij.
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Ryby połącz z ziemniakami i cebulą, wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i mleko, wyrób na jednolitą masę. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z masy uformuj wałeczki, usmaż ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podawaj z frytkami i ulubioną surówką.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie