Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety ziemniaczane z jajkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Składniki
Ziemniaki umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, przecisnąć przez praskę. Jajka i szczypiorek drobno posiekać. Z ziemniaków, mąki i surowego jajka zarobić ciasto, przyprawić. Rozwałkować placek o grubości 1 cm. Wykrawać kwadraty.
Posiekane na twardo jajka i szczypiorek wymieszać z twarożkiem. Przyprawić do smaku. Na każdym kwadracie układać porcję farszu. Mocno zlepiać brzegi. Następnie każdego krokieta panierować w tartej bułce. W szerokim garnku rozgrzać 1/2 litra oleju Na gorącym oleju obsmażać krokiety na złoty kolor.
Farsz tych krokietów można zmieniać wedle upodobań. Świetnie smakują np. ze smażoną cebulką i siekaną szynką.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium