Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety ziemniaczane z wątróbką i kurkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj, ugotuj. Ostudź, obierz, zmiel. Cebulę i natkę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków razem z żółtkami, oprósz solą i pieprzem, wyrób.
Farsz: grzyby ugotuj. Wątróbki oczyść, drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż grzyby i wątróbki. Dodaj sok z cytryny i posiekaną natkę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej uformuj placuszki. Na każdym ułóż farsz, zlep, formując owalne kotlety. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Krokieciki podawaj np. z sosem czosnkowym.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,80 zł.</strong>
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza GdańskiegoŹródło: Chwila dla Ciebie