Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Składniki: Królik, wegeta, pieprz, około Pół kostki margaryny, 2 szt. cebula Wykonanie: Królik najpierw musi być przemrożony. Następnie gdy go odmrozimy dokładnie myjemy. Na patelni obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy królika do brytfanny dodajemy 3 łyżki margaryny ,przyprawiamy królika z obu stron wegetą i świeżo mielonym pieprzem. Oczywiście z patelni również przelewamy pozostałości do brytfanny. Próżymy około 2 godziny na małym ogniu. Co jakiś czas przekręcamy królika na drugą stronę i dodajemy margarynę. Można również podlać odrobina wody. Pod koniec próżenia dodajemy pokrojoną cebule w piórka i chwilkę próżymy aż cebula będzie miękka . Smacznego