Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik w śmietanie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 209
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 209
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Starannie natrzyj przyprawą do gyrosa. Owiń mięso folią i pozostaw w lodówce na całą noc. Rano obsmaż na oleju na złoty kolor. Podlej wodą i duś na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj ze śmietaną oraz mąką. Mięso wyjmij z sosu. Wlej śmietanę z mąką, zagotuj sos. Przypraw solą oraz pieprzem. Włóż mięso do sosu. Chwilę duś razem. Podaj z ryżem oraz surówką z warzyw mieszanych.
Sos śmietanowy możesz wzbogacić dodając trochę świeżych mieszanych grzybów leśnych. Najlepiej uduś je oddzielnie z cebulą, zagęść mąką oraz śmietaną, przypraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i zalej mięso.
Chwilę duś razem, aby smaki się przegryzły.
<strong>Przepis przysłała Milena Jaskólska z Więzowna</strong>Źródło: Bella Relaks