Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królik w sosie kurkowym"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Składniki
Trzy ząbki czosnku posiekaj, wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju i przyprawami (po szczypcie). Natrzyj udka królika. Chłodź kilka godzin.
Cebulę i pozostały ząbek czosnku pokrój, zeszklij na smalcu. Dodaj udka, obsmaż. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, seler i koper, zalej szklanką wody. Duś około półtorej godziny na małym ogniu.
Kurki oczyść, duś kilka minut na maśle, przypraw. Dodaj posiekaną natkę, wlej śmietanę, wymieszaj. Sos odparuj, polej królika.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 6, cena za porcję 5,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie