Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik ze śliwką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 802
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 802
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i włóż je do lodówki.
Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny.
Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i zrumień w gorącym piekarniku. Włóż ponownie do piwa. Dodaj warzywa oraz przyprawy, zalej litrem wody i gotuj ok. 4 godziny na małym ogniu. Po tym czasie mięso wyjmij, a płyn przecedź przez sito.
Śliwki namocz. Udka ponacinaj, wysmaruj musztardą, natrzyj solą oraz pieprzem i nadziej miękkimi śliwkami.
Zrumień udka na rozgrzanym tłuszczu i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Do sosu z królika wrzuć tabliczkę czekolady, karmel zrobiony z 4 łyżek cukru i kilka śliwek.
Polej sosem przygotowane mięso.Źródło: Kurier TV