Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kromki z boczkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu (woj. mazowieckie)</strong>
Bułki pokrój na kromki. Pos maruj z obu stron niewielką ilością masła. Ułóż po pół plasterka wędzonego boczku. Formę posmaruj masłem lub wyłóż papie rem do pieczenia. Ułóż kanapki tak, by lekko na siebie zachodziły.
Mleko dokładnie roztrzep z jajkami, przypraw do smaku szczy ptą soli i pieprzu. Polej kanapki. Szczypiorek posiekaj, posyp kanapki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut (najlepiej pod przykryciem, a pod koniec pokrywę zdejmij).
czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie