Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta dyniowa"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 999
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11413
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 999
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11413
Składniki
Z mąki, połowy cukru, szczypty soli, masła, jajka i żółtka szybko zagnieć ciasto, odłóż do schłodzenia. Dynie obierz, miąższ pokrój, zalej wodą, uduś do miękkości. Odcedź. Nektarynki sparz, obierz, wypestkuj. Miąższ zmiksuj razem z dynią.
Dwa żółtka utrzyj z resztą cukru i kremówką. Połącz z masą dyniową. Dodaj posiekane orzechy, skrobię, szczyptę cynamonu i ubite białka. Ciastem wyłóż formę do tarty, napełnij masą dyniową. Piecz ok. 50 minut w 180 st.
czas ok. 80 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety