Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Z mąki, jednego jajka, proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru oraz masła i szczypty soli szybko zagnieć kruche ciasto. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Biały ser (trzykrotnie mielony) zmiksuj z resztą cukru oraz 4 żółtkami. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz pianą ubitą z 4 białek. Masę serową wylej na ciasto. Rabarbar oczyść starannie, usuń włókna. Pokrój łodygi na mniejsze kawałki. Rozłóż na masie serowej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godzinę. W tym czasie truskawki opłucz, osusz, pozbaw szypułek. Pokrój na kawałki. Ozdób ciasto.
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety