Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z gruszkami"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj zimne masło, szczyptę soli, żółtko oraz cukier kryształ. Wlej 5 łyżek lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto, schłodź. Następnie rozwałkuj na placek i wylep nim formę na tartę. Piecz 20 min w 180 st.
Umyte i obrane gruszki pokrój w grubsze plastry. Ułóż na podpieczonym spodzie. Dwa całe jajka zmiksuj z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym oraz łyżką budyniu waniliowego w proszku. Zalej gruszki. Piecz 30 min w 180 st. Wystudź, ozdób polewą czekoladową.
czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety