Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki z kapustą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i zioła prowansalskie wymieszaj w misce. W drugiej wymieszaj mleko, jajko, olej. Suche przekładaj do miski z mokrymi, mieszaj łyżką, aż wszystkie się dokładnie połączą. Odstaw na 20 minut.
Oliwki pokrój w plasterki, kapustę drobno poszatkuj, paprykę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj kapustę z papryką i oliwkami, dopraw. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wyklej ciastem. Do środka włóż farsz.
Posyp połową sera, piecz 30 minut w temp. 180°C. Posyp serem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień