Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche roladki faszerowane kapustą kiszoną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 163
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 163
Składniki
Z mąki, jajek, połowy łyżeczki soli, 2 łyżek masła i 3 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto, odstaw na 30 min do lodówki. Cebulę obierz, poszatkuj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj pokrojony boczek, chwilę smaż razem. Wrzuć kapustę, wlej pół szklanki wody, duś 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt, rozłóż farsz, zwiń roladę. Pokrój ją w plastry i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej wodą (do wys. 3 cm), przykryj. Piecz 20 min w 200 st. Po tym czasie naczynie odkryj, piecz jeszcze 20 min.Źródło: Świat kobiety