Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik na pęczaku, z mięsną wkładką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 215
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 215
Składniki
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 277 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz i pokrój w kostkę włoszczyznę, cebulę oraz dynię. Pokrój w paski mięso.
W dużym garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim mięso, mieszając od czasu do czasu (4-5 minut). Dodaj cebulę i smaż dalej 3-4 minuty.
Zalej mięso i cebulę bulionem, wrzuć warzywa i pęczak. Dodaj sos Worchester oraz tymianek. Przykryj częściowo garnek i gotuj zupę 15-20 minut.
Pod koniec dodaj mrożony groszek i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Przypraw do smaku. Podawaj ze zrumienionym tostem posmarowanym masłem czosnkowym.Źródło: Olivia