Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik po angielsku"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 80
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 80
Składniki
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Do garnka wlej półtora litra wody, dodaj mięso, listek laurowy, ziele angielskie, sól (około półtorej łyżeczki) i ziarenka pieprzu. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny (zbieraj szumowiny).
Marchewki obierz, oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do wołowiny. Wsyp opłu kaną kaszę jęczmienną, dodaj tymianek. Gotuj 30-40 minut, aż warzywa zmiękną. Przypraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania100 min ilość porcji4 cena za porcję3,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie