Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik z pieczarkami i papryką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9925
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9925
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler i pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Obraną cebulę kroimy na pół, przypiekamy na patelni bez tłuszczu. Warzywa, oprócz pieczarek, i mięso zalewamy 1,5 l wody, dorzucamy liść laurowy, pieprz i sól, gotujemy.
Po 30 minutach dorzucamy pokrojone pieczarki i oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w cienkie talarki paprykę. Gotujemy jeszcze 15 minut, po czym przecedzamy.
Mięso kroimy w kosteczkę, a kaszę gotujemy w 250 ml odcedzonego wywaru. Ziemniaki pokrojone w kostkę gotujemy w osolonej wodzie.
Kaszę łączymy z resztą wywaru, mięsem, ziemniakami i wszystkimi warzywami. Jeśli trzeba, doprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł.</strong>Źródło: Rewia