Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kule nadziewane truskawkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Ziemniaki ugotuj do miękkości w posolonej wodzie. Wystudź. Zimne ziemniaki przepuść razem z twarogiem przez praskę albo zmiel. Dosyp mąkę. Dodaj żółtka i ew. trochę soli do smaku. Wyrób gładkie jednolite ciasto. Odrywaj małe porcje ciasta ziemniaczano-serowego. Uformuj z nich placuszki.
Na każdym placuszku połóż truskawkę. Mocno zlep brzegi. Uformuj zgrabne kule. W garnku zagotuj posoloną wodę. Knedle delikatnie kładź na wrzątek. Gotuj kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Przełóż na talerze. Masło stop, polej nim knedle. Ew. danie udekoruj truskawkami.Źródło: Naj