Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kule serowe z gulaszem na piwie"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 95
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 160
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 540
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 95
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 160
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 540
Składniki
Mięso opłucz, dobrze osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Potem posyp je solą, pieprzem oraz 2 łyżkami mąki. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie kawałeczki mięsa pokryły się mąką. Cebule i marchewki obierz. Marchewki opłucz, pokrój w grubsze plasterki. Cebule posiekaj.
W brytfance albo na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojone mięso. Smaż je, mieszając przez 5 minut. Dodaj cebule. Smaż dalej 3 miuty. w brytfance podlej piwem i bulionem.
Dołóż marchewki i posiekany tymianek. Potem naczynie przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temeperatury 175 st. Piecz 2– 2 i 1/2 godziny. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek i posiekaj je. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Pozostałą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, ser oraz mleko i natkę. Zagnieć. Z ciasta uformuj 8 sporych kulek. Gulasz wysuń z piekarnika, odkryj go. Na wierzchu gulaszu połóż knedle. Potrawę ponownie wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze 30 minut bez przykrycia.
ok. 3 godzin i 45 minut 1 porcja ok. 840 kcalŹródło: Tina