Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne danie ziemniaczane.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić. Dodać mąki, jajka, sól i wyrobić ciasto. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Ugotowane mięso zmielić razem z usmażoną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Jeżeli mięso jest za suche dodać odrobinę rosołu. Z ciasta formować na dłoni placuszki, nadziewać przygotowanym farszem i formować kule ziemniaczane. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować do ich wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle. SMACZNEGO.