Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka na poduszeczce z kapusty z pieczarkami w cieście francuskim:)
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 730
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 641
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10134
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 730
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 641
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10134
Składniki
Obrane pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgranym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Delikatnie solimy i podsmażamy przez około 15-20 minut, na koniec doprawiamy pieprzem. W tym samym czasie gotujemy kapustę do miękkości. Miękką kapustę odcedzamy i siekamy na drobno nożem. Dodajemy usmażone pieczarki, doprawiamy odrobiną pieprzu i mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie płuczemy rybę i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Rozwijamy ciasto francuskie. Nacinamy po obu bokach paski o szerokości około 4 cm, natomiast środek pozostawiamy wolny na ułożenie farszu. Na środku rozkładamy kapustę z pieczarkami, na kapuście układamy rybę, którą odrobinę przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obsypujemy natką pietruszki.
Ciasto zawijamy w tzw. mumię, przekładając na przemian nacięte paski. Górę smarujemy białkiem jaja. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika (termoobieg). Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie kulebiak gotowy do spożycia. SMACZNEGO:)