Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kuleczki twarogowe z oliwką i szczpiorkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 875
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 875
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Zamiast oliwek w kulkach można ukryć migdały lub kawałeczek łagodnej cebuli. Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Biały ser rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, oprósz solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki, dokładnie wmieszaj na gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka każdej kulki włóż zieloną oliwkę.
Szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Dokładnie obtocz każdą kulkę. Owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie