Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki w sosie koperkowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Bułkę moczę w mleku, aż zmięknie. Mięso wyrabiam z jajkiem, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i odciśniętą bułką.
Przyprawiam solą i pieprzem.
Z masy formuję średniej wielkości kulki.
Do garnka wlewam 1/2 l wody, zagotowuję. Dodaję kostki rosołowe, mieszam i dodaję przygotowane kulki. Gotuję 15 minut. Wyjmuję je łyżką cedzakową. Po wyjęciu trzymam w cieple i przez ten czas przyrządzam sos.
Sos: Masło rozcieram z mąką, rozprowadzam z kilkoma łyżkami bulionu. Zagęszczam pozostały bulion, następnie gotuję.
Po zdjęciu z ognia dodaję posiekany koperek i doprawiam solą oraz pieprzem.
Uwaga! Z sosu mogą na początku robić się kluski, ale podczas gotowania na pewno znikną.
45 min
Porcja 400 kcal
Przepis na 4 porcje
Tylko 2,5 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie