Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do sporządzenia smacznego dania. Tylko ziemniaki, kilka dodatków i mamy super danie lub dodatek do dania głównego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Zaczynamy od obrania i ugotowania ziemniaków w osolonej wodzie. Jak już ziemniaki są miękkie to odlewamy wodę i wysuszamy je na najmniejszym ogniu mieszając. Następnie ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub po porostu miażdżymy.
Dodajemy sól, pieprz oraz mąkę. Mieszamy i formujemy kulki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kulki i smażymy do zarumienienia. Po usmażeniu wyjmujemy kulki i kładziemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by obciekły z tłuszczu.
A teraz smacznego np. z dodatkiem jakiegoś ulubionego sosu lub mięsa.