Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9156
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9156
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Marynata ; wlewamy olej do naczynia dodajmy ocet, posiekana drobno cebule i czosnek zioła prowansalskie wedle uznania, papryke.
Do środka do kurczka wkładamy obrane i pokrojone jabłko na ćwiartki , również pare kawałków zostawiamy na wierzchu.
Wkładamy kuraka do naczynia żarodopornego zalewamy go marynatą, również w środku go nacieramy . piekranik ustawiamy na 200 stopni jabłka które zostały układamy w okól kurczaka. i do piekarnika
miód rozpusicić w pół szklance wody, i od czasu do czasu polweć kurczaka podczas piecznia. Jesli kurczak sie ładnie zarumieni można naciąc kawałek zobaczyc czy aby na pewno juz jest ready ;) Smacznego :)